Meer dan 40 jaar biljart ervaring

Hoogwaardige biljartomstandigheden

Geweldige biljart beleving

Over De Biljartacademie

Over De Biljartacademie

De Biljartacademie wilt u een beleving verzorgen. Dat is de basis van onze biljartzaal.
De ene biljarter vindt het spel het belangrijkste en andere vindt gezelligheid het belangrijkste. Maar in beide gevallen is de beleving uiteindelijk waar het om draait. Het is voor ons belangrijk dat als je na een avond wedstijd of een paar uur trainen of zelfs een weekend een kampioenschap gespeeld te hebben dat je met een fijn gevoel naar huis gaat.
De beleving staat voor ons centraal om deze aan u te kunnen bieden.

Hier een verslag over vragen van de KNBB:

KNBB: Oplettende volgers van social media hebben het al opgemerkt: Sittard opent binnenkort een nieuw biljartlokaal, de Biljartacademie. Hoe ben je op dit idee gekomen, Mark, en hoe heb je dit opgezet? En: met wie doe je dit?
De grootste reden is dat ik van mijn hobby mijn werk ga maken. Dat wil toch iedereen. En waarom nu, vorig jaar is in Zuid Limburg een professioneel biljartcentrum verdwenen, La Plaza. Door deze gebeurtenis vond ik dat we in deze regio een professioneel biljartcentrum miste. Ik had 500m2 ruimte over en 1+1=2. We liepen snel tegen een muur omdat de gemeente geen horeca wou op een industrieterrein maar naar een wethouder te kunnen overtuigen dat dit een aanwinst is op sportief gebied voor de gemeente Sittard hebben we toch een akkoord gekregen na bijna 6 maanden van wachten. Daarbij wil ik zeker de hulp van meneer Rouchen, de voorzitter van District Zuid Limburg en de geweldige aanbevelingsbrief van Willem La Riviere benoemen die dit uiteindelijk mogelijk hebben gemaakt. We doen dit met een team van mensen die samen dit tot een mooi succes hopen te maken.

KNBB: Kun je iets meer vertellen over de Biljartacademie? Bijvoorbeeld: Wat zijn jullie doelen? Welke tafels staan er? En: hoe gaan jullie je onderscheiden van de concurrentie?
De Biljartacademie wordt een biljartzaal waar alles draait om deze sport. Alles wordt afgestemd om de biljarter een mooie beleving te geven. Wij geloven in de formule dat als je de biljarter "perfecte" omstandigheden geeft en hem een mooie beleving geeft dan komt de commerciƫle kant vanzelf. De meeste maken de fout, volgens mij, dat eerst gekeken wordt naar het verdienmodel. We hebben , 4 caramboles 230 cm, 6 caramboles match 284 cm en een matchtafel (5e match) als trainingstafel voor biljart artistiek.

KNBB: We zagen dat de Biljartacademie binnenkort gastheer is van het NK Artistiek Eerste Klasse. Kun je hier iets meer over vertellen? En: wat is er eigenlijk zo mooi aan artistiek biljart?
Ik heb al 2x het NK Biljart Artistiek mogen organiseren maar nu mag ik dit in onze eigen lokaliteit. Wat ik over deze finale wil zeggen is dat we er voor zorgen dat de spelers een mooi, goed georganiseerd NK krijgen waarbij het draait om de sport en om de speler. Wat is mooi aan Biljart Artistiek? Ik speel het al ca. 25 jaar en heb het spel nog altijd niet kunnen doorgronden. Het blijft een moeilijke sport en ik denk dat dit een grote aantrekkingskracht geeft aan deze discipline.

KNBB: Velen kennen jou niet alleen als artistiek biljarter, maar ook als degene die jarenlang met Smikhouse gratis de posters heeft gedrukt voor de KNBB en haar secties, simpelweg om het biljarten te promoten. (Namens ons allemaal: heel veel dank hiervoor!) Hoe zou volgens jou de Biljartacademie kunnen bijdragen aan vergroting van de populariteit van het (al dan niet artistiek) biljarten?
Voor Biljart Artistiek wil ik proberen weer nieuwe spelers te werven. Omdat wij een trainingstafel plaatsen en mensen mogen eens proberen of ze er aanleg voor hebben zal dit hopelijk zorgen voor nieuwe spelers. Nederland kent nauwelijks openbare trainingstafels voor Biljart Artistiek. Zonder mogelijkheden zal je ook geen nieuwe spelers erbij komen. Ik wil een actief beleid neerzetten om deze mooie tak van biljartsport iets groter te krijgen qua aantal spelers.

KNBB: Nog iets wat we zijn vergeten te vragen?
Ik denk het niet. Jullie krijgen hiermee wel een redelijk beeld wat wij in Zuid Limburg aan het doen zijn voor deze mooie sport.

Wij maken gebruik van cookies om de website te optimaliseren en om statistieken te verzamelen en analyseren.